21.GÜN MENÜSÜ
1-Arpa şehriye çorbası
2-Etli türlü
3-Şehriyeli pilav
4-Yoğurtlu kabak salatası
5-Fındıklı tel kadayıf
Etli türlü
Malzemeler
250-300 gr kuş başı yada kemikli et
1 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1adet patates
1 adet kabak
2 adet patlıcan
2-3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
8-10 adet yeşil fasulye
5-6 adet domates
tuz
Hazırlanışı
1-Ocak yakılıp üzerine güveç konulup içerisine etler atılır ve güvecin ağzı kapatılır.
2-Soğan ve sarımsaklar doğranıp etlerin üzerine ilave edilir.
3-üzerine biberler doğranıp ilave edilir. bu sürelerde ocağın altı yakılı ve güveç hep üzerinde olacak.
4-Domatesleri küçük küçük dograyıp yarısını biberlerin üzerine yayın.
5-Donateslerin üzerine sırayla patates, kabak, fasulye, patlıcanı koyup en üstüne yeniden domatesleri koyup tuzunuda ilave ettikten sonra kısık ateşte kendi yağı ve suyu ile pişirip servis yapın.
4 yorum:
ellerine sağlık.
Güveçte türlüyü çok sevmeme rağmen ayarını tutturamıyorum bir türlü. Yarısı çiğ kalıyor, yarısı eriyor. Ama lezzeti harika. Onun için yapmaya cesaret edemiyorum. Sizinki süper gözüküyor, ellerinize sağlık.
İLHAN BEY GÜZEL YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER BENDE GERÇEKTEN KENDİ YAĞI VE SUYU İLE PİŞEN YEMEKLERİ ÖZELLİKLE SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK SEVİYORUM. rESİM ÇOK GÜZEL GÖRÜNMESEDE GERÇEKTEN SEBZELERDE ETTE KIVAMINDAYDI ÇOK SOĞOLUN HER ZAMAN ZİYARETE GELİN
doyurucu ve güzel bir menü olmuş,ellerine sağlık canım,bereketli iftarlar...
Yorum Gönder