Bunun için her yerde bulunamayan sadece Bolu ve çevrelerinde bulunan Keş'e ihtiyaç var. Ben Akçakoca'ya gitmiştim oradan aldım.
Keş yoğurdun kurutulmasıyla elde edilen, peynire benzer ama daha sert olan ve ister sade, isterse kahvaltıda yada makarna, mantı gibi yemeklerde sos olarak tüketilen bir nevi kuru yoğurttur.. Bazı yörelerde Keş Peyniri’de denmektedir.
Yurdumuzda genelde Karadeniz Bölgesinde bilinen ve özellikle ev makarnası veya kahvaltıda tüketilen Keş bir nevi kuru yoğurttur.Taze tüketildiğinde sabah kalvaltılarında veya ara öğünlerde genelde katık olarak yemeklerde ise sos olarak kullanılır
Malzemeler
Ev eriştesi (annem tarafından yazın hazırlandı)
tuz
su
ceviz
tereyağ
keş
Yapılışı
1-Erişteler makarna haşlanır gibi haşlanır.
2-Diğer tarafta tereyağ eritilir içerisine rendelenmiş keş ve cevizler ilave edilip bir süre kavrulur.
3-Sıcak servis yapılır.
4 yorum:
Erişteyi çook seviyorum.ellerine sağlık....
Ellerine sağlık canım. Erişteye bayılırım. Bloğunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgiler,
bende isterim canım erişteye bayılır lezzetlin.mmmmmmm mis:)
erişteyi yapan anneciğinin de pişiren seninde ellerine sağlık.Keşi duymamıştım daha önce, ne güzel yiyeceklerimiz var gerçekten..
Yorum Gönder