11 Temmuz 2013 Perşembe

3. GÜN MENÜSÜ

Un çorbası
Mantarlı ve sebzeli güveç
Sebzeli bulgur pilavı
Çoban salatası
Cevizli güllaç


Mantarlı Sebzeli Güveç
Malzemeler
500 gram kemikli kuşbaşı et
250 gram mantar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 baş sarımsak
3-4 adet yeşil biber
3-4 adet domates
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağ
tuz

Hazırlanışı
1-Etler yıkanıp güvecin en altına yayılır.
2-Bu arada patlıcanlar soyulup acısı çıkması için tuzlu suya konulur.
3-Kuru soğan yeşil biber doğranıp etlerin üzerine yayılır.
5-Mantarlar yıkanıp 2-3 e bölünerek soğanları üzerine konulur.
6-Domateslerin kabukları soyulup ayrı bir kabın içerisine doğranır ve yarışı mantarların üzerine ilave edilip üzerlerine doğranmış kabak ve patlıcanlar konulduktan sonra kalan domates güvecin en üstüne yayılır.



7-Son olarak üzerine tuz ve yağıda ilave edilip ağzı kapatılır. Mümkünse hava almaması için folyo ile beraber sarılır ve en kısık ocakta 1-1,5 saat kadar pişirilip servis yapılır.
Not : Hiç su konulmayacak kendi suyunda pişecek.


2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

sade ama doyurucu bir menü olmuş,eline sağlık ...

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

ben bunu çok severim de..ah bir de çocuklarım yese...

Ellerine sağlık canım..