1 Ağustos 2012 Çarşamba

Ramazan menüsü 13.gün

13.GÜN MENÜSÜ
1-İftariyelik
2-Ezogelin çorba
3-Izgara tavuk pirzola
4-Bahar pilavı
5-Salata
6-Güllaç






BAHAR PİLAVI
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 tane havuç
1 tane kırmızı biber
1/2 su bardağı bezelye
1 /2 yemek kaşığı tereyağ
tavuk suyu (normal suda olur)
tuz

Hazırlanışı
1-Pirinç önceden ıslatılıp bir kenarda bekletilir.
2-Havuçlar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Biberler doğranır.
3-Tencereye tereyağ konulup hazırlanan sebzeler içerisine konularak 5-10 dakika sotelenir.
4-Daha sonra içerisine pirinçler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
5-Son olarak pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ya da tavuk suyu ve yeteri kadar tuz ilave edilerek pilav pişirilir.
6-Altını kapattıktan sonra demlendirilerek servis yapılır.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

menüde güzel pilavda
ellerine sağlık hayırlı iftarlar