13.GÜN MENÜSÜ
1-İftariyelik
2-Ezogelin çorba
1-İftariyelik
2-Ezogelin çorba
3-Izgara tavuk pirzola
4-Bahar pilavı
5-Salata
6-Güllaç
1 tane havuç
1 tane kırmızı biber
tavuk suyu (normal suda olur)
tuz
2-Havuçlar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Biberler doğranır.
3-Tencereye tereyağ konulup hazırlanan sebzeler içerisine konularak 5-10 dakika sotelenir.
4-Daha sonra içerisine pirinçler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
5-Son olarak pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ya da tavuk suyu ve yeteri kadar tuz ilave edilerek pilav pişirilir.
6-Altını kapattıktan sonra demlendirilerek servis yapılır.
4-Bahar pilavı
5-Salata
6-Güllaç
BAHAR PİLAVI
Malzemeler
1 su bardağı pirinç1 tane havuç
1 tane kırmızı biber
1/2 su bardağı bezelye
1 /2 yemek kaşığı tereyağtavuk suyu (normal suda olur)
tuz
Hazırlanışı
1-Pirinç önceden ıslatılıp bir kenarda bekletilir.2-Havuçlar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Biberler doğranır.
3-Tencereye tereyağ konulup hazırlanan sebzeler içerisine konularak 5-10 dakika sotelenir.
4-Daha sonra içerisine pirinçler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
5-Son olarak pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ya da tavuk suyu ve yeteri kadar tuz ilave edilerek pilav pişirilir.
6-Altını kapattıktan sonra demlendirilerek servis yapılır.
1 yorum:
menüde güzel pilavda
ellerine sağlık hayırlı iftarlar
Yorum Gönder