1-Arpa şehriyeli yoğurt çorbası
2-Kuru köfte /Patates kızartması
3-Fasulye diblesi
4-Salata
5-Profitrol
Fasulye diblesi
Malzemeler
1 su bardağı küçük doğranmış yeşil fasulye
1 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan (orta boy)
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı
1-Soğanlar yemeklik doğranır ve tencerenin dibine yayılır.
2-üzerine küçük doğranmış fasulyelerde yayılır.
3-En üste pirinçte yayıldıktan sonra üzerine tuz ve suyu ilave edilip çok kısık ateşte pişirilir. Suyun önce 1 bardağı konulur sonra pişme durumuna göre yayaş yavaş su ilave edilerek pilav pişirilir.
4-Son olarak tereyağ eritilip kızarma noktasında pilavın üzerine dökülerek bütün malzemeler karışacak şekilde karıştırılıp servis edileceği saate kadar demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder