27 Temmuz 2012 Cuma

Ramazan menüsü 8.gün

8. GÜN MENÜSÜ
1-Arpa şehriyeli  yoğurt çorbası

2-Kuru köfte /Patates kızartması
3-Fasulye diblesi
4-Salata
5-Profitrol


































Fasulye diblesi
Malzemeler
1 su bardağı küçük doğranmış yeşil fasulye
1 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan (orta boy)
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı
1-Soğanlar yemeklik doğranır ve tencerenin dibine yayılır.
2-üzerine küçük doğranmış fasulyelerde yayılır.


3-En üste pirinçte yayıldıktan sonra üzerine tuz ve suyu ilave edilip çok kısık ateşte pişirilir. Suyun önce 1 bardağı konulur sonra pişme durumuna göre yayaş yavaş su ilave edilerek pilav pişirilir.
4-Son olarak tereyağ eritilip kızarma noktasında pilavın üzerine dökülerek bütün malzemeler karışacak şekilde karıştırılıp servis edileceği saate kadar demlendirilir.

Hiç yorum yok: