11.GÜN MENÜSÜ
1-Soğan çorbası
1-Soğan çorbası
2-Krepli tavuk
3-Zeytinyağlı yeşil fasulye
4-Cacık
5-Ekmek kadayıfı
Krepli Tavuk
Bu yemeğin bir benzerini lokantada yemiştim tadını çok beğendiğim için nasıl yaparım diye yemeği inceleyerek tükettim. Sonrada eve gelip bu şekilde yaptım. Gerçektende güzel bir lezzet oldu. Yalnız ismi yabancı bir şeydi hatırlayamadığım için bende bu şekilde isimlendirdim.
Malzemeler
Krepler için
· 2 su bardağı un
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı sıvı yağ
· 2 yumurta
· 1 çay kaşığı karbonat
İç Malzemesi
· 1 tavuk göğsü
· 2-3 adet domates
· 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
1- Öncelikle un, süt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
2- Daha sonra rendelenmiş hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir
3-Bu arada tavuk göğüsleri küçük doğranır. Biberlere birlikte pişirilir. (benim oğlum biber sevmediği için ben koymadım)
4-Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
5-Son olarak krep yapılan tavaya bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur.
6-Üç krep üst üste konulduktan sonra ağzı kapatılarak 1-2 dakika pişirilip kaşarların erimesi sağlanır.
7-Daha sonra alt üst edilir ve üzerine kaşar peyniri serpilip ağzı kapatılarak kaşar peyniri eriyene kadar ocak üzerinde pişirilip sıcak servis yapılır.
3 yorum:
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Nefis bir menü oluşturmuşsun:)
Tavuklu krepte gözüm kaldı:)
Hayırlı Ramazanlar ve sevgiler...
Krep sevmeyen olabilir mi derim hep, elinize sağlık.
DOYURUCU VE GÜZEL BİR MENÜ OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM,HAYIRLI İFTARLAR..
Yorum Gönder