30 Temmuz 2012 Pazartesi

Ramazan menüsü 11.gün

11.GÜN MENÜSÜ
1-Soğan çorbası
2-Krepli tavuk
3-Zeytinyağlı yeşil fasulye
4-Cacık
5-Ekmek kadayıfı
Krepli TavukSoğan Çorbası
Zeytinyağlı Yesil FasulyeKaymaklı Ekmek Kadayıfı

Krepli Tavuk
Bu yemeğin bir benzerini lokantada yemiştim tadını çok beğendiğim için nasıl yaparım diye yemeği inceleyerek tükettim. Sonrada eve gelip bu şekilde yaptım. Gerçektende güzel bir lezzet oldu. Yalnız ismi yabancı bir şeydi hatırlayamadığım için bende bu şekilde isimlendirdim.
Malzemeler
            Krepler için
·       2 su bardağı un
·       2 su bardağı süt
·       2 yemek kaşığı sıvı yağ
·       2 yumurta
·       1 çay kaşığı karbonat
İç Malzemesi
·       1 tavuk göğsü
·       2-3 adet domates
·       1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
1- Öncelikle un, süt, yumurta, sıvı yağ ve  kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
            2- Daha sonra rendelenmiş hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir
          3-Bu arada tavuk göğüsleri küçük doğranır. Biberlere birlikte pişirilir. (benim oğlum biber sevmediği için ben koymadım)
          4-Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
          5-Son olarak krep yapılan tavaya bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur.
         
          6-Üç krep üst üste konulduktan sonra ağzı kapatılarak  1-2 dakika pişirilip kaşarların erimesi sağlanır.

          7-Daha sonra alt üst edilir ve üzerine kaşar peyniri serpilip ağzı kapatılarak kaşar peyniri eriyene kadar ocak üzerinde pişirilip sıcak servis yapılır.
  

         

3 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine emeklerine sağlık canım.
Nefis bir menü oluşturmuşsun:)
Tavuklu krepte gözüm kaldı:)
Hayırlı Ramazanlar ve sevgiler...

ihlamurcum dedi ki...

Krep sevmeyen olabilir mi derim hep, elinize sağlık.

anne eli gibi dedi ki...

DOYURUCU VE GÜZEL BİR MENÜ OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM,HAYIRLI İFTARLAR..