3. GÜN MENÜSÜ
1-Ezogelin çorbası
2-Kuşbaşılı karnıyarık
1-Ezogelin çorbası
2-Kuşbaşılı karnıyarık
3-Pirinç pilavı
4-Salata
5-Karpuz
EZOGELİN ÇORBA
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 baş kuru soğan
- 1 adet ortaboy patates
- 1 tatlı kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane,
- tuz
Hazırlanışı:
1-Bir tencereye mercimekler konur yıkanır.
2-Üzerine küçük doğranmış soğan, patates tuz eklenip su ilave edilerek malzemeler bir birine karışıncaya kadar pişirilir.
3-Diğer tarafta başka bir tencerede un ce yağ karıştırılarak kavrularak bir miyane hazırlanır.
4-Bu karışımın üzerine salça ve nanede eklenip karıştırmaya devam edilir.
5-Pişen mercimekli karışım el blendrenderı yardımıyla ezilip salçalı karışımın üzerine ilave edilir.
6-İki karışım karıştırılarak bir birine iyice yediriler.
7-İçerisne tuz ve arzu edilirse kimyon eklenerek kıvamını ayarlayacak miktarda su ilave edilip pişirilerek sıcak servis yapılır.
Kuşbaşılı Karnıyarık
Malzemeler
· 1 kg patlıcan
· Kızartmak için sıvı yağ
İçi:
· 250 gram küçük doğranmış kuşbaşı
· 2 baş soğan
· 5-6 adet yeşil biber
· 3-4 adet domates
· 1 yemek kaşığı salça
· Baharatlar(kırmızı biber, kara biber)
· ½ çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Domates ve biber
Hazırlanışı:
1-Bir tavaya soğanlar yemeklik doğranır üzerine sıvı yağ konulup 1-2 dk. Kavrulur. Daha sonra kuşbaşı etler çok küçük kıyılarak ilave edilip 10-15 dk. Kavrulur.
2-Bu arada biberler küçük doğranır ve ete ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Son olarak domatesler kabukları soyulup küp küp doğranarak ilave edilip pişirilir. Eğer domatesler çok renk vermezse salçada ilave edilip pişirmeye devam edilir. Bu arada et iyice pişsin diye üzerine su ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3-İç malzeme pişerken bir taraftan da patlıcanlar alacalı soyularak sıvı yağda kızartılır.
4-Pişeceği tepsiye kızarmış patlıcanlar konulup arası açılarak etli sos konulur en üstede domates ve biber ilave edilir.
5-Son olarak 1 yemek kaşığı salça takriben 1 bardak su ile inceltilip karnıyarığa ilave edilerek fırında ya da ocak üzerinde pişirilip pilavla birlikte servis yapılır.
2 yorum:
arada bende kıyma yerine kuşbaşıyla yaparım mis gibi oluyor ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar..
Nefis lezzetlerle dolu bir menü hazırlamışsın.
Hele karnıyarıkta gözüm kaldı:)
Ellerine sağlık canım.
Hayırlı Ramazan dileklerimle sevgiler...
Yorum Gönder