24 Temmuz 2012 Salı

Ramazan menüsü 5.gün

5. GÜN MENÜSÜ
1-Yoğurt Çorbası
2-Salçalı Biftek
3-Sade Pirinç Pilavı
4-Patates Püresi
5-Zeytinyağlı Patlıcan
6-Gavurdağı Salatası
7-Kırmızı Biber Sotesi













Zeytinyağlı Patlıcan
Malzemeler
·       ½ kg patlıcan (3-4 adet)
·       4-5 adet domates
·       2-3 adet yeşil biber
·       2 arta boy soğan
·       1 baş sarımsak
·       1 tatlı kaşığı toz şeker
·       1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
·       Tuz
Hazırlanışı:                     
1-Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulup dörder parmak enliliğinde kesilir.
2-Kesilen her parça dikey olarak yeniden kızartılacakmış gibi bölünür. Acısı çıksın diye tuzlu suda bekletilir.
3-Bu arada domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır. Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır. Biberler ve sarımsaklar küçük küçük doğranır ve hepsi bir kabın içerisinde karıştırılır.
4-Son olarak pişirilecek tencereye bir sıra hazırlanan iç bir sıra patlıcan dizilir en üste şeker tuz yağ ve 1 su bardağına yakın su ilave edilerek kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Patates Püresi
·       3-4 adet patates
·       1 yemek kaşığı tereyağ
·       1 su bardağı kadar süt
·       Muskat (Küçük Hindistan cevizi rendesi)
·       Tuz
Hazırlanışı:                     
1-Patatesleri haşlayın (ben kabuklarını soyup küçük doğradım )
2-İyice ezip üzerine tereyağ, süt ve muskat rendesi ilave ederek güzelce pişirilir.
3-Yemeklerin yanında garnitür olarak pişirilir.


1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..nefis görünüyorlar..sevgiler