5. GÜN MENÜSÜ
1-Yoğurt Çorbası
2-Salçalı Biftek
3-Sade Pirinç Pilavı
4-Patates Püresi
5-Zeytinyağlı Patlıcan
6-Gavurdağı Salatası
7-Kırmızı Biber Sotesi
Malzemeler
· ½ kg patlıcan (3-4 adet)
· 4-5 adet domates
· 2-3 adet yeşil biber
· 2 arta boy soğan
· 1 baş sarımsak
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
· Tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulup dörder parmak enliliğinde kesilir.
2-Kesilen her parça dikey olarak yeniden kızartılacakmış gibi bölünür. Acısı çıksın diye tuzlu suda bekletilir.
3-Bu arada domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır. Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır. Biberler ve sarımsaklar küçük küçük doğranır ve hepsi bir kabın içerisinde karıştırılır.
4-Son olarak pişirilecek tencereye bir sıra hazırlanan iç bir sıra patlıcan dizilir en üste şeker tuz yağ ve 1 su bardağına yakın su ilave edilerek kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Patates Püresi
· 3-4 adet patates
· 1 yemek kaşığı tereyağ
· 1 su bardağı kadar süt
· Muskat (Küçük Hindistan cevizi rendesi)
· Tuz
Hazırlanışı:
1-Patatesleri haşlayın (ben kabuklarını soyup küçük doğradım )
2-İyice ezip üzerine tereyağ, süt ve muskat rendesi ilave ederek güzelce pişirilir.
3-Yemeklerin yanında garnitür olarak pişirilir.
1 yorum:
ellerine sağlık canım..nefis görünüyorlar..sevgiler
Yorum Gönder