10.GÜN MENÜSÜ
Rulo Köfte
Köfte İçin
· 750gr kıyma
· 2 yumurta
· Bir miktar kıyılmış maydanoz
· 1,5 su bardağı kadar bayat ekmek içi
· Köfte baharatı
· 2 baş kuru soğan
İçi İçin
· 4 adet haşlanmış yumurta
· 2 adet haşlanmış havuç
Hazırlanışı:
1-Köfte malzemeleri ile köfte harcı yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır.
2-Bu arada yumurta ve havuç haşlanır. (istenirse içine yumurta ile beraber bezelye ıspanak vb. de konulabilir)
3-Köfte harcı yağlanmış bir zemin üzerine yayılıp dikdörtgen olacak şekilde bastırılarak düzeltilir.
4-Üzerine tam ortaya gelmek üzere yumurtalar, yumurtaların kenarına da havuçlar konularak Köfte rulo şekline getirilir. (Yumurtalar tam konulabildiği gibi yarım olarakta kullanılabilir ben yarım hale getirip yumurtalar birbirinin yanına gelecek şekilde diziyorum) Ayrıca istenirse içereisine bezelye, ıspanak vb. de konulabilir.
5-Rulo köfte yalpanmış bir tepsiye konulur (bu arada dikkat edilmesi gereken nokra birleşme yerinin çok iyi kapatılarak alta gelmesidir) üzeri yumurta akı ile iyice kaplanır.
5-Fırında 40-45 dk arasında pişirilip patates püresi ile birlikte dilimlenerek servis yapılır.
Patates Püresi:
Genellikle bu tarz şeyleri göz kararı yaptığım için tam bir ölçü verememekle birlikte nasıl yaptığımı anlatayım.
Öncelikle patatesler haşlanır ve ezilir. Ezilen patatesler bir tencereye konulup üzerine tereyağ ve süt ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse Hindistan cevizi rendesi (muskat) ve karabiber ilave edilip yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder