4. GÜN MENÜSÜ
1-Tarhana çorbası
1-Tarhana çorbası
2-Tas kebabı
3-Bezelyeli şehriye pilav
4-Salata
5-Limonata
TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
1. 1/2 su bardağı kuru tarhana
2. 1/2 çay bardağı sıvı yağ
3. 1 yemek kaşığı salça
4. 1 tatlı kaşığı nane,
5. tuz
6. su
Hazırlanışı:
1-Kuru tarhana (Ben annemin kış için hazırladığı un tarhanasını kullanıyorum) bir kaseye konulur üzerinede su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
2-Bu arada bir tencereye yağ konur üzerine salça ilave edilerek kavrulur. üzerine nanede ilave edilip karıştırılır.
3-Kavrulan naneli salçanın üzerine ezilmiş tarhana ilave edilip karıştırılarak hemen kaynamış su konulur. (et ya da tavuk suyu varsa daha lezzetli olur.)
4-İçerisne tuz eklenerek kıvamını ayarlayacak miktarda su ilave edilip pişirilerek sıcak servis yapılır.
Bezelyeli Tel Şehriye Pilavı
Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince karabiber
- Yeterince tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
Hazırlanışı:
1-Tencerede yağları kızdırın, ardından tel şehriyeyi ekleyip kavurun.
2-Kavrulduktan sonra üzerine tavuk suyunu ekleyin.
3-En son bezelyeleri ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte pişirin.
4-Altını kapattıktan sonra 10-15 dk. demlendirip servis yapın.
1 yorum:
tuttum bunu güzel olmuş
ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar dilerim
Yorum Gönder