2. GÜN MENÜSÜ
1-Yayla çorbası
2-Etli taze fasulye
3-Peynirli serme Börek
4-Salata
5-Soslu irmik tatlısı
Serme Börek
Bu gün gerek akşam yemeklerinde ikram edeceğiniz gerekse sahurda yiyebileceğiniz hafif bir börek yaptım. Sizlerede fikir olması amacıyla yayınlıyorum.
Malzemeler
· 4-5 adet yufka
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı süt
· 2 yumurta
İÇİ:
· Peynir
· Maydanoz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle Peynir rendelenir içerisine kıyılmış maydanoz konularak iç hazırlanır. (İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz ben genellikle beyaz peynir kullanıyorum ama varsa birazda tulum peyniri ilave ediyorum çok güzel oluyor)
2-Daha sonra ayrı bir kapta yumurta, yağ ve süt çırpılarak böreğin sosu hazırlanır.
3-Son olarak bir tepsi yağlanır ve yufkalar dörde bölünerek yavaş yapaş tepsiye yerleştirilir. Her yufka konulduğunda araya sos konulur.
4-Yufkanın yarısı tepsiye döşendikten sonra araya iç malzemesi yayılıp kalan yufka aynı şekilde peynirin üzerine soslanarak konulur.
5-Tüm yufkalar bittikten sonra kalan sos tepsinin en üstüne yayılarak börek fırında kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder