1-Mantar Çorbası
3-Sosisli fırın makarna
3-Zeytinyağlı havuç
4-Yeşil salata
5-Şipşak revani
Mantar Çorbası
malzemeler
250 gr mantar
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
1- Mantarlar yıkanarak içine limon sıkılmış (kararmaması için) bir kaba konulur.
2- Diğer tarafta yağ ve un hafif pembe renkte kavrularak bir miyane hazırlanır.
3- Miyaneye su ve süt ilave edilip topaklanmasına fırsat vermeden karıştırılır.
4- İçerisine küçük doğranmış mantarlar ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
5- Ocaktan inmeden içerisine tereyağ da ilave edilip karıştırılır.
6- 5-10 dakika daha kaynatılıp servis yapılır.
6- 5-10 dakika daha kaynatılıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder