Yufka miktarını özellikle vermedim bir yufkadan 4 tane sosyete mantısı çıkıyor siz misafirin sayıısına göre ayarlamayı yaparsınız.
Malzemeler
Hazıryufka
1 adet tavuk
Yoğurt
Sarımsak
Sıvı yağ
salça/kırmızı biber
Hazırlanışı
1-Öncelikle tavuk haşlanır ve didilir, didilen tavuklar ince ince kıyılır. İçerisine tuz ve karabiber atılarak karıştırılıp bir kenarda bekletilir.
2-Her bir yufka 4 parçaya bölünerek geniş üçgenler hazırlanır.
3-Her üçgenin üzerine 1-2 yemek kaşığı haşlanan tavuğun suyundan gezdirilip geniş kenara tavuklu iç malzeme yayılır. Sarılarak gül haline getirilip yağlanmış tepsiye dizilir.
4-fırında pişirilir. çıkarmadan önce her böreğin üzerine 1 küçük kepçe tavuk suyu dökülüp tekrar fırınlanarak suları çekene kadar fırınlanır.
5-Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça ya da kırmızı biberli yağ gezdirilip servis yapılır.
2 yorum:
uzun zaman oldu yapmayalı,pratik leziz bir mantı,ellerine sağlık canım...
canım değişik bir tarif olmuş. arkadaşım da yapıyor bu mantıdan ben de ilk kez onda yemiştim. eline sağlık mutlu pazarlar...
Yorum Gönder