6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ramazan menüsü 18.gün

18.GÜN MENÜSÜ

1-Tarhana çorbası
2-İslim Kebabı
3-Sebzeli bulgur pilavı
4-Cacık














İslim kebabı
Malzemelerde ölçü belirtmedim. Yapılacak kişi sayısına göre ayarlama yapmak en doğrusu
Malzemeler
patlıcan
kıyma
yumurta
galeteunu veya ekmek içi
baharat (tuz, kırmızı biber, nane)
domates
biber
salça
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
1-Öncelikle Kıyma, yumurta, ekmek içi ve baharatlarla bir köfte yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
2-Bu arada patlıcanlar alavalı soyulup uzunlamasına yarım cm kalınlığında bölünerek uzun şeritler elde edilir. Acısı çıkması için tuzlanarak bir kenarda bekletilir.
3-Acısı çıkan patlıcan dilimleri yıkanır kurulanır ve az sıvı yağ konmuş teflon tavada sotelenir.
4-Sotelenen patlıcan dilimleri artı şekli oluşturacak şekilde üst üste konulur ortasına yuvarlak hazırlanan köfte konularak kenardaki patlıcanlar bohça gibi ortada toplanır.
5-Üzerine domates ve biber dilimleri konulup servis tepsisine alınır.
6-En son su ile açılmış salça tepsiye ilave edilip 20-25 dk  kadar fırında pişirilip servis yapılır.


2 yorum:

SADE KAHVE dedi ki...

Ellerine sağlıkkk....

anne eli gibi dedi ki...

menü yine nefis,ellerine sağlık canım,bereketli iftarlar...