Bu tarif çok öncelerden kalma ilk kez portakal ağacında görmüştüm yaptığımda da yiyen herkes beğendi çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Malzemeler
· 1 kg. süt
· 1 paket (250 gr) margarin
· 2 su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
· fındık
Hazırlanışı:
1- Öncelikle un ve yağ hafif kahverengi olacak şekilde kavrulur.
2-Daha sonra şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
3-Kavurma işlemi bitince sütü azar azar ekleyin topaklanmasına meydan vermeden çırparak oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4-Ocaktan indirir indirmez hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. mikserle çırpın.
5-Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine fındık koyup kapatın ve yuvarlayın.
6-Hazırladığınız lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın.
2 yorum:
Bayılırım ben buna, ellerine sağlık canım..
ellerinize sağlık kesin denemeliyim bu tarifi sevgiler
Yorum Gönder