9 Mart 2013 Cumartesi

Çin Pilavı



                  
Malzemeler
·       500 gr pirinç
·       1 su bardağı mısır
·       1-2 adet havuç
·       1 adet kabak (ben brokoli kullandım)
·       2 adet kırmızı biber
·       1 yemek kaşığı tereyağı
·       ½ çay bardağı sıvı yağ
·       tuz
              
Hazırlanışı:
1-Öncelikle pirinci 30 dakika önceden ıslatıp daha sonrada nişastası çıkıncaya kadar yıkanır.
2-Bu arada yağlar bir tencereye konulup eritilir, eriyen yağın içerisine pirinç atılıp pirinçler uzayıncaya kadar kavrulur.
3-Diğer tarafta sebzeler hafifçe haşlanır ve küçük doğranır.
4-Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su konulup pilav pişmeye bırakılır.
5-Pilav suyunu çekmeye yakın doğranmış sebzeler ilave edilip karıştırılır ve suyu çeken pilav demlenmeye bırakılır.
6-Servis edilirken arzu edilirse soya sosu kullanılabilir.

3 yorum:

Tombul Tarifler dedi ki...

hem besleyici hem çok renkli olmuş elinize sağlık

günlük Sahibi dedi ki...

Eline sağlık.Ben bu tarife kornişon turşu ve dereotunu da çok yakıştırıyorum.Tavsiye ederim.

anne eli gibi dedi ki...

bende sık sık yaparım,tek farkı pilav piştikten sonra ılıyınca ekliyorum malzemeleri.eline sağlık çok severim..