Malzemeler
· 500 gr pirinç
· 1 su bardağı mısır
· 1-2 adet havuç
· 1 adet kabak (ben brokoli kullandım)
· 2 adet kırmızı biber
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· ½ çay bardağı sıvı yağ
· tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle pirinci 30 dakika önceden ıslatıp daha sonrada nişastası çıkıncaya kadar yıkanır.
2-Bu arada yağlar bir tencereye konulup eritilir, eriyen yağın içerisine pirinç atılıp pirinçler uzayıncaya kadar kavrulur.
3-Diğer tarafta sebzeler hafifçe haşlanır ve küçük doğranır.
4-Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su konulup pilav pişmeye bırakılır.
5-Pilav suyunu çekmeye yakın doğranmış sebzeler ilave edilip karıştırılır ve suyu çeken pilav demlenmeye bırakılır.
6-Servis edilirken arzu edilirse soya sosu kullanılabilir.
3 yorum:
hem besleyici hem çok renkli olmuş elinize sağlık
Eline sağlık.Ben bu tarife kornişon turşu ve dereotunu da çok yakıştırıyorum.Tavsiye ederim.
bende sık sık yaparım,tek farkı pilav piştikten sonra ılıyınca ekliyorum malzemeleri.eline sağlık çok severim..
Yorum Gönder