Malzemeler
· 1 adet orta boy portakalın kabuğu
· 12-15 adet dondurulmuş karides
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Üzerinin harcı için gerekli olan malzemeler
· ½ su bardağı rendelenmiş kaşar
· 4-5 dilim bayat ekmek içi
· 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
· 1 çay bardağı zeytinyağı
1-Öncelikle portakalın kabukları ince soyulur ve çok ince doğranarak yağlanmış güvecin altına yerleştirilir.
2-Üzerine dondurulmuş karidesler donu çözülmeden konulur. Üzerine tuz karabiber serpiştirilir.
3-Daha sonra üzerine harcı konulur.
4-Harcın hazırlanması için öncelikle bayat ekmek içleri iyice ufalanır. Ya da robottan geçirilir.
5-İçerisine kaşar peyniri ve biberde eklenerek karıştırmaya devam edilir.
6-Hazırlanan bu karışım güvecin üzerini örtecek kadar karideslerin üzerine yayılır.
7-Son olarak zeytin yağı tüm ekmekli karışımın üzerini kaplayacak şekilde damla damla dökülür.
8-Sıcak fırında 12-15 dk. Arasında pişirilip sıcak servis yapılır.
2 yorum:
Balıktan başka deniz ürünü pek yemeyen biri olarak :) ne desem bilemedim :))
Yemek kültürümüzde yok ne yapalım.?.Size afiyet olsun canım :)Eminim kaşar peyniriyle güzel olmuştur:)Ellerine sağlık...
ellerinize sağlık denizden çıkanla pek bir başım hoş değil, sizlere afiyet olsun :)
Yorum Gönder