28 Mart 2013 Perşembe

Vişneli Cheesecake


Vişneli Cheesecake
Malzemeler
·       1,5 paketten biraz fazla eti burçak bisküvi
·       100 gr tereyağ
·       3 yumurta
·       1 su bardağı süt
·       1,5 su bardağından 1 parmak fazla yoğurt
·       1 kutu labne peyniri
·       1 su bardağı şeker
·       3 çorba kaşığı buğday nişastası
Sos
·       ½ kg vişne (ben yazdan dolaba koyduklarımdan kullandım)
·       1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
·       3 çorba kaşığı şeker
·       1 çay bardağı su
Hazırlanışı:                     
1-Öncelikle bisküviler rondoda un haline getirilir. Erimiş tereyağ ile yoğurulup kelepçeli kalıba elle iyice bastırılarak yerleştirilir.
2-Dolapta donmaya bırakılır. Bu arada yumurta süt ile  çırpılıp içerisine yavaş yavaş yoğurt, peynir, nişastada ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
3-Hazırlanan karışım dolaptan çıkarılan bisküvilerin üzerine dökülüp fırında pişirilir.
4-Dikkat edilmesi gereken nokta kek kenarları pişmiş ortası hafif sallanırken fırından alınacak ve buzdolabına konulacak.
5-Bu arada sos hazırlanır.
6-Sosluk tüm malzemeler bir kabın içerisine konulup pişirilir. Ve blendırdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir. Pişerken sosun kıvamı  koyu gibi olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Hazırlanan sos soğuduktan sonra dolaptan çıkarılan kekin üzerine dökülerek servis yapılır.

               

Hiç yorum yok: