5 Mart 2013 Salı

Portakallı Karides Güveç


Malzemeler
·        1 adet orta boy portakalın kabuğu
·        12-15 adet dondurulmuş karides
·        1 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı karabiber
Üzerinin harcı için gerekli olan malzemeler
·        ½ su bardağı rendelenmiş kaşar
·        4-5 dilim bayat ekmek içi
·        1 tatlı kaşığı kırmızı biber
·        1 çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı:
 1-Öncelikle portakalın kabukları ince soyulur ve çok ince doğranarak yağlanmış güvecin altına yerleştirilir.
 2-Üzerine dondurulmuş karidesler donu çözülmeden konulur. Üzerine tuz karabiber serpiştirilir.
3-Daha sonra üzerine harcı konulur.
4-Harcın hazırlanması için öncelikle bayat ekmek içleri iyice ufalanır. Ya da robottan geçirilir.
5-İçerisine kaşar peyniri ve biberde eklenerek  karıştırmaya devam edilir.
6-Hazırlanan bu karışım güvecin üzerini örtecek kadar karideslerin üzerine yayılır.
7-Son olarak zeytin yağı tüm ekmekli karışımın üzerini kaplayacak şekilde damla damla dökülür.
8-Sıcak fırında 12-15 dk. Arasında pişirilip sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Balıktan başka deniz ürünü pek yemeyen biri olarak :) ne desem bilemedim :))
Yemek kültürümüzde yok ne yapalım.?.Size afiyet olsun canım :)Eminim kaşar peyniriyle güzel olmuştur:)Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık denizden çıkanla pek bir başım hoş değil, sizlere afiyet olsun :)