6 Mart 2013 Çarşamba

Fındıklı Paskalya Çöreği



Paskalya benim en sevdiğim pastalardandır. Son zamanlarda pastanelerde de istediğim lezzette paskalya bulamıyordum. Ancak Oktay ustanın programında görünce bu benim istediğim gibi bir lezzete benziyor deyip hemen denedim ve gerçekten çok hoş bir lezzet elde ettim. Benim gibi paskalya sevenlerdenseniz mutlaka deneyin derim.



Malzemeler
·       1 su b. Sıvıyağ
·       1 su b. Süt
·       1 çay b. Su
·       1 p. Yaşmaya
·       1 su b. file fındık
·       1 su b. Tozşeker
·       1 çay k. Tuz
·       3 yumurta
·       1 çorba k. mahlep
Hazırlanışı:
 1-Bir kabın içerisine sıvıyağı,sütü alınır.
2-Üzerine su ile eritilen maya ve yumurta eklenir.
3-Yumurtanın bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
4-Şekeri,tuzu,mahlebi ekleyip aldığı kadar un koyarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
5-Hamur yarım saat kadar mayalandıktan sonra 2 ye ayrılır.
6-Her iki parçada 3 e ayrılıp uzun çubuklar elde edilir. Bunlardan gevşek bir saç örgüsü yapılır.
7-Tepsiye alınıp üzerine yumurta sarısı sürülüp fındık yapıştırılır.
8-Tepside iyice mayalanıp (nerdeyse hacminin 2-3 katı olacak kadar) fırında pişirilir.
9-Soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır.
NOT:Gerçekten nefis bir paskalya tarifi. Üstelik sıvı yağ ile yapılıyor. Oktay usta 1 tane yapmış ben iki tane yaptım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bayılırıımmm,olsa da yesek ellerinize sağlık

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ben de severim..Ama mahlep katmadım hiç..Ellerine sağlık canım..