7 Mart 2013 Perşembe

Fırında mantarlı ıspanak

Malzemeler
1 bağ ıspanak
2 --3 adet haşlanmış patates
1 küçük soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket mantar (sanıyorum 300-400 gr)
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
Yarım su bardağı galeta unu (ben bayat ekmeklerden yapıyorum)
 
Yapılışı
1-Mantarlar küçük küçük doğranır ve bir tencereye konularak suyunu çekinceye kadar kavrulur.
2-Diğer tarafta bir başka tencerede 1 küçük baş soğan yemeklik doğranıp yağın yarısı ile kavrulup üzerine yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavrulur.
3-Kavrulan ıspanak, mantar bir araya getirilir içerisine ezilmiş patates, tuz, karabiber (sevdiğiniz başka baharatlardan da ilave edilebilir) ve 2 yumurta kırılarak yağlanmış ve galete unu ile kaplanmış tepsiye yayılır.

4-Tepsiye yayılan karışım düzeltilip üzeri kalan galete unu ile kaplanıp kaşar peyniri serpilerek pişirilir. 

5-Sıcak sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık, hem sağlıklı hem besleyici güzel bir yemek olmuş :)

Adsız dedi ki...

Hello еverybοdy, here every οne is sharing these knowledge, sо it's pleasant to read this web site, and I used to pay a visit this webpage all the time.

my webpage: facebook.com
My webpage - SEOPressor V5 Review